Akkrum-Nes Bloeit Week: 12 t/m 18 mei 2024

Grote vraagstukken over klimaat, natuur, voedsel, dierenwelzijn en ons eigen welzijn vliegen ons bijna dagelijks om de oren. Wat kun je daar als individu aan doen? Dat is een uitdaging voor ons allemaal. Als we de krachten bundelen, kunnen we met elkaar de eerste stappen zetten. Akkrum-Nes Bloeit zet die eerste stappen, samen met vijf andere dorpen in Fryslân, tijdens de Bloeiweek.

 

De hele week staat barstensvol leuke activiteiten die bijdragen aan een zinvoller, gelukkiger en gezond leven. Een week lang zorgen bewoners en verenigingen van de eigen dorpen voor extra beweging, gezonder eten en nieuwe ontmoetingen.

Een kleine greep uit wat ons te wachten staat: elke ochtend een frisse duik in het open water, deelnemen aan verschillende fietstochten, speciale wandelroutes, samen gezond eten, picknicken in de Doarpstun of de gezondheidsmarkt bezoeken. Het kan allemaal, maar ook meer te weten komen over biologisch tuinieren, samen naar de film of massaal zingen op zaterdag met het popkoor en de andere zangverenigingen. Ondernemers kunnen met elkaar genieten van lokale producten tijdens een ontbijt en de jongeren sluiten de week af met een bruisend feest met biologische hapjes, georganiseerd door Kromme Knilles en STAJ.

Bovendien verdienen deelnemers bij elke activiteit 'bloeipunten', dus doe mee en laat Akkrum en Nes bloeien als nooit tevoren! 

 

WEBSITE

Doe ook mee!

Er is nog steeds gelegenheid om mee te doen. Of je nu een activiteit wilt organiseren met je buurt of vereniging, of je wilt aanmelden als vrijwilliger, er is ruimte voor jouw inbreng. Neem contact op met de kerngroep via de website. Samen kunnen we deze Bloeiweek tot een onvergetelijk succes maken!


Actueel

LEES MEER geveltuintjes
30-05-2024

GEVELTUINTJES bijeenkomst

Geef je op voor de informatiebijeenkomst op 30 mei 2024

LEES MEER kunstroute-overzichtsbord
11-05-2024

Opening Kunstroute 2024

Op 11 mei vierden we de opening van onze nieuwe kunstroute in stijl!

LEES MEER kunstroute-veilingmeester-aize
11-05-2024

Veiling Kunstroute 2023

De veiling van de doeken van de kunstroute tijdens Reuzedei was een succes.

Neem contact op

Adres

Plaatselijk Belang Akkrum Nes

Griene Eker 11

8491 AP Akkrum