Akkrumer Goedland

Landgoed voor een nieuwe tijd

 

We zijn verheugd om een nieuw initiatief, Akkrumer Goedland, met u te delen. Akkrumer Goedland is een samenwerking van agrariërs en ondernemers uit Akkrum en omgeving, met als doel om toekomstbestendig te ondernemen.

Bij toekomstbestendig ondernemen staat het behoud van de veenbodem en de bevordering van een mooi en gezond Akkrum centraal. Om hun doelen te bereiken, werken ze aan de ontwikkeling van een modern landgoed. Hierbij denken ze niet aan traditionele koetsjes en kastelen, maar aan een eigentijdse samenwerking tussen boeren, bedrijven en burgers. Het landgoed wordt een coöperatief bedrijf met een sterke focus op natuurbehoud en levenskwaliteit.

 

Het streven is dat iedereen op Akkrumer Goedland een eerlijke boterham kan verdienen, waarbij winst niet het hoogste doel is. Belangrijker is dat het landgoed een prachtige plek wordt, zowel voor flora en fauna als voor de initiatiefnemers, het dorp en de komende generaties.

Akkrumer Goedland wil een voorbeeld stellen van duurzaam en verantwoord ondernemen. Ze kijken uit naar de samenwerking en de positieve impact die zee kunnen creëren voor onze gemeenschap en het milieu.

Voor meer informatie en updates over Akkrumer Goedland kunt u terecht op de website en door u aan te melden op de nieuwsbrief.

 

Interessante links over dit onderwerp: