GEVEL TUINTJES CENTRUM AKKRUM

INFORMATIEMOMENT 30 MEI 2024 BUORREN EN KLEEF

 

Het opknappen van het centrum van Akkrum is in volle gang. Er is gestart aan de zijde van het Heechein en na de zomer volgen de Buorren en de Kleef. Om het centrum groener te maken worden er groenvakken gemaakt en bomen geplant. Daarnaast maken we de aanleg van geveltuintjes mogelijk. Een groen centrum is gezelliger en goed voor de biodiversiteit. 

 

DOE JE MEE? 

Wil je ook een tuintje voor je gevel? Geef je op voor een spreekuur op donderdag 30 mei 2024 tussen 16:00 en 21.00 uur in de Lantearne. Je kunt dan aangeven hoe je het tuintje zou willen. We kijken graag met je mee en geven aan wat er wel en niet mogelijk is. Opgeven kan door te bellen of te mailen met Ruurdtje (0513-617652 of r.anema@heerenveen.nl). 

 

KENNIS EN ERVARING 

Komt het tuintje op het zuiden of het noorden? Wat groeit en bloeit hier het best? Welke beplanting is aantrekkelijk voor insecten? Er is een groendeskundige aanwezig om al je vragen te beantwoorden. 

 

GOED OM TE WETEN 

  • Keuze uit verschillende plantensoorten en lage of hogere beplanting, in verschillende kleuren. Wat vindt jij het mooist?
  • Je doet zelf het onderhoud aan het tuintje.
  • Let op: De stoep moet altijd toegankelijk zijn, ook voor minder validen. Hierdoor is bij sommige gevels de aanleg van een geveltuintje helaas niet mogelijk.
  • Er is geld voor beplanting en grondverbetering.

Actueel

LEES MEER aize-bedankt-taart
06-07-2024

Afscheid bestuursleden

De laatste vergadering van Plaatselijk Belang voor de vakantieperiode stond in het teken van afscheid.

LEES MEER geveltuintjes
30-05-2024

GEVELTUINTJES bijeenkomst

Geef je op voor de informatiebijeenkomst op 30 mei 2024

LEES MEER kunstroute-overzichtsbord
11-05-2024

Opening Kunstroute 2024

Op 11 mei vierden we de opening van onze nieuwe kunstroute in stijl!

Neem contact op

Adres

Plaatselijk Belang Akkrum Nes

Griene Eker 11

8491 AP Akkrum