Update werkzaamheden Rakswal & Sinnebuorren 

Van 4 september tot 2 oktober werkt Aannemer Thomassen aan het opnieuw inrichten van de Rakswal. Dat is na de oplevering van het laatste appartementencomplex. Thomassen start met het aanleggen van het laatste deel van het regenwaterriool tussen de Trigreppel en Sinnebuorren. Ook wordt van een paar woningen het dak nog aangesloten op het nieuwe regenwaterriool. Na het werk aan de riolering legt de aannemer alleen de rijbaan van de Rakswal aan. Het gaat hier om de bestrating en de troittoirbanden. Andere herinrichtingswerkzaamheden worden gedaan in het voorjaar van 2024. Dat gaat dan om onder andere werk aan de voetpaden, de aanleg van parkeerplaatsen en de beplanting. 

 

Toch wat hinder 

Natuurlijk doen we ons uiterste best om te voorkomen dat u hinder heeft van het werk. Alleen kunnen we dat helaas nooit helemaal voorkomen. 


Meer informatie 

Na de bouwvak informeert de aanemer betrokkenen over de uitvoering en wanneer welke werkzaamheden op de planning staan. Ook worden dan eventuele omleidingsroutes aangegeven. 

Opnieuw bestraten Rakswal

Eindelijk: na jaren gaat de gemeente de rijbaan van de Rakswal opnieuw bestraten. Velen kunnen zich niet meer heugen dat dit ooit een gewone straat was. Een straat waar je normaal op de fiets of met de auto kon rijden; zonder dat je voorvork of de schokbrekers van je auto het begeven. Petje af en diep respect voor de bewoners aan deze straat die dit al deze jaren(minimaal 10 jaar) gedoogd hebben. 

Herstructurering Sinnebuorren, aanleg van de Randweg en de bouw van de woontorens: Altijd was er wel iets wat het opknappen van de bestrating van de Rakswal tegenhield. En wéér zou het dit jaar niet doorgaan. Met nu als reden voor het uitstel het opknappen van het centrum van Akkrum. 

Plaatselijk Belang vond dat dit echt niet meer uit te leggen was aan de bewoners van de Rakswal. En heeft alles in het werk gesteld om de mensen op het gemeentekantoor op andere gedachten te brengen. Gelukkig hebben we het voor elkaar gekregen, goed nieuws dus!

 

rakswal

Bron: Google Maps

Actueel

LEES MEER geveltuintjes
30-05-2024

GEVELTUINTJES bijeenkomst

Geef je op voor de informatiebijeenkomst op 30 mei 2024

LEES MEER kunstroute-overzichtsbord
11-05-2024

Opening Kunstroute 2024

Op 11 mei vierden we de opening van onze nieuwe kunstroute in stijl!

LEES MEER kunstroute-veilingmeester-aize
11-05-2024

Veiling Kunstroute 2023

De veiling van de doeken van de kunstroute tijdens Reuzedei was een succes.

Steun Plaatselijk Belang met een donatie van EUR 10,- per jaar.

 

LID WORDEN