De derde inspirerende sessie wordt verzorgd door Martin Cnossen van Merk Fryslân. Hij biedt de deelnemers een inkijkje in de veranderende benadering van toerisme en recreatie in Friesland. Welk type bezoeker willen we aantrekken? Met welk aanbod en welk verhaal kunnen we die bezoeker verleiden om naar onze regio te komen? En is daarbij een goede economische basis te creëren?

 

Interessant voor de bezoeker = interessant voor de bewoner! 

Dit kan worden bereikt door ervan uit te gaan dat wat interessant is voor de bezoeker, ook interessant is voor de bewoner. Cnossen pleit voor het bevorderen van een groene kwaliteit van leven. Wat maakt het leven in Fryslân zo aangenaam? Hoe kunnen we de kenmerken van het leven in en rond Akkrum-Nes van waarde laten zijn voor de toeristische economie? Welke stappen kunnen we nemen om Akkrum en Nes als bestemming ook buiten het hoogseizoen aantrekkelijk te maken? Het verhaal van Cnossen is verrijkt met voorbeelden van bestemmingstoerisme in Fryslân, die de kwaliteit van het landschap en het leven versterken.

 

Inspiratie voor het gesprek! De inhoudelijke presentaties tijdens de tweedaagse ontwerpconferentie Romte Akkrum-Nes dienen als inspiratie voor de gesprekken die plaatsvinden aan de verschillende tafels, waar de diverse deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de ruimtelijke toekomst van Akkrum en Nes. Elke tafel wordt ondersteund door diverse landschapsarchitecten, die de gesprekken illustreren door middel van tekeningen.