Burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Sybrig Sijtsma hebben een bezoek gebracht aan de tweede dag van Romte Akkrum-Nes. Tijdens hun bezoek presenteerden de deelnemers aan de hand van de schetsen wat er tot nu toe besproken is.

 

Een veelbelovend startpunt

"Dit is een mooi startpunt!", aldus Sijtsma. "Als we straks aan de slag gaan in Akkrum, zijn dit goede visuele hulpmiddelen." Sijtsma deelde hoe Romte Akkrum-Nes tot stand is gekomen. Aanvankelijk stond ze er neutraal tegenover, maar het enthousiasme en de argumenten van de organisatoren overtuigden haar.

 

De kracht van Akkrum Nes

Ook Van der Zwan prees de kracht van het dorp Akkrum. "Het feit dat jullie de provincie, het waterschap en de gemeente hebben samengebracht om samen met de expertise en denkkracht van de inwoners aan de slag te gaan, is echt een sterke prestatie van Akkrum-Nes", aldus de burgemeester.

 

Democratisering van landschap en water

Beide bestuurders waren positief over de respectvolle manier waarop de kwaliteit van het landschap tijdens het schetsen werd behandeld. "Met name de democratisering van het landschap en het water vind ik geweldig", aldus Van der Zwan. "Het uitzicht op het landschap en de toegang tot het water behoren niet alleen toe aan individuen, maar zouden voor ons allemaal toegankelijk moeten zijn."

 

Als blijk van dank voor hun betrokkenheid en de beschikbaarheid van de medewerkers van de gemeente, ontvingen de bestuurders symbolisch een 'schetsschuit' (zie foto).

Na hun vertrek gingen de deelnemers aan de slag met de verdere uitwerking van de schetsen.