Tijd voor reflectie

Na de afronding van de tweede schetssessie is er tijd voor reflectie door de voorzitter, de organisatoren van Romte Akkrum-Nes en de landschapsarchitecten. Wordt er dezelfde taal gesproken? Zijn er overeenkomsten te ontdekken? Is er voldoende aandacht voor de verschillende ruimtelijke uitdagingen aan alle tafels? In hoeverre is het gelukt om de inspiratie van de ochtend te integreren in de discussies over de schetsen?


Hier kan iets moois uit ontstaan

Op dat moment krijgt Piet Dijkstra, een van de organisatoren en voormalig medewerker van de Dienst Landelijk Gebied, het podium tijdens elke plenaire uitwisseling van de schetstafels om zijn observaties te delen. "Laat me nu even de wijze oude man zijn", verontschuldigt hij zichzelf terwijl hij voelt dat hij de deelnemers wil adviseren: "Onderschat de kracht van wat we hier met z'n allen doen niet. Hier kan iets moois uit voortkomen!"

 

Na het diner gaan we verder!

Morgen zal er tijdens nog een schetssessie dieper worden ingegaan op de details. Naar aanleiding van de reflectie krijgen de tafels specifieke vragen mee om tijdens hun gesprek verder op in te gaan.